κεραμέως δελτίου τύπου

Τα καλλιτεχνικά μαθήματα και η κ. Κεραμέως

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην όποια αναφέρει ότι έκοψε τα καλλιτεχνικά μαθήματα από το Λύκειο γιατί τα επέλεγε μικρός αριθμός μαθητών. Βεβαίως, αν είχαμε μια Πολιτεία που πραγματικά ενδιαφερόταν για τις τέχνες και την παιδεία, οι κρατικοί ιθύνοντες θα έστιβαν τα μυαλά τους για να προσελκύσουν περισσότερα παιδιά στα καλλιτεχνικά μαθήματα. Γιατί η καλλιτεχνική παιδεία κάνει τα παιδιά πιο καλλιεργημένα, ενισχύει τον πολιτισμό μας, κάνει την κοινωνία μας και τον καθένα ξεχωριστά πιο πλούσιο. Γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη την τέχνη όπως έχει ανάγκη το ψωμί και το νερό. Φευ!

Με τη λογική της κ. Κεραμέως θα έπρεπε να κλείσουμε το Τρίτο Πρόγραμμα γιατί το επιλέγουν μόνο 3 στους 100 Έλληνες. Να επιδοτεί το κράτος τον Σεφερλή και όχι τα θέατρα τέχνης που τα επιλέγουν οι λίγοι. Να μην έχουμε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που το επιλέγουν ακόμα λιγότεροι. Το κράτος να προωθεί τα βιβλία του Ντάνου και όχι του Τζόις. Θα μπορούσαμε ακόμα να καταργήσουμε την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης γιατί ποιο παιδί επιλέγει το σχολείο….

Για μια Πολιτεία που θα ενδιαφερόταν για τις τέχνες και την παιδεία, η μικρή συμμετοχή των παιδιών στα καλλιτεχνικά μαθήματα θα αποτελούσε αιτία για να τα ενισχύσει και να τα κάνει πιο ελκυστικά. Για θα θεωρούσε ότι το μικρό ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τις τέχνες, αποτελεί σήμα κινδύνου για τις προοπτικές της κοινωνίας μας.

Δεν είναι αυτή η περίπτωσή μας. Για τη δικιά μας Πολιτεία, τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη δύο προαιρετικές ώρες για τις τέχνες, αλλά δύο υποχρεωτικές για τα θρησκευτικά. Η δικιά μας Πολιτεία δεν νοιάζεται ούτε για τις τέχνες ούτε για τους καλλιτέχνες

Γιάννης Αλμπάνης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares