Η Μουσουλμανική Αδελφότητα χάνει τον απόλυτο έλεγχο του συνδικάτου των αιγυπτίων γιατρών

Μετά από τρεις δεκαετίες απόλυτου ελέγχου, η Μοσουλμανική Αδελφότητα φαίνεται ότι χάνει το μονοπώλιο της στη διοίκηση του συνδικάτου των αιγυπτίων γιατρών.  Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, δείχουν ότι οι κοσμικοί-προοδευτικοί υποψήφιοι τα πήγαν καλά, ιδιαίτερα στιςτοπικές ιατρικές ενώσεις.

Η λίστα «Γιατροί για την Αίγυπτο», που υποστηρίζεται από την Αδελφότητα, κερδίζει 18 από τις 24 έδρες στο πανεθνικό  διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου .  Ωστόσο,  η «Ανεξάρτητη λίστα» , που υποστηρίχτηκε από τους «Γιατρούς Χωρίς Δικαιώματα»  και τους «Γιατρούς της Πλατείας Ταχρίρ», κερδίζει τα ΔΣ στις 13 από τις 27 περιφέρειες της χώραςε.

Ιδιαίτερα καλό το αποτέλεσμα για την Ανεξάρτητη λίστα στο Κάιρο, όπου με επικεφαλής την αριστερή χριστιανή Μόνα Μίνα (φωτογραφία), κέρδισει 14 από τις 16 έδρες, αν και η Αδελφότητα κατάφερε να εκλέξει τον πρόεδρο. Σην Αλεξάνδρεια τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα για την Ανεξέρτητη λίστα, μιας και κέρδισε 10 στις 12 έδρες, εκλέγοντας και τον πρόεδρο.

Είναι οι πρώτες ελεύθερες εκλογές στο συνδικάτο των γιατρών εδώ και 19 χρόνια. Μέχρι τώρα οι επεγγελματικές ενώσεις θεωρούνταν προπύργια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

πηγή:  Al-Masry Al-Youm

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares