Αίγυπτος: Δήλωση του Κινήματος 6 Απρίλη για τα εκτυλισσόμενα γεγονότα

Σημείωση: Το Κίνημα 6 Απρίλη υπήρξε μία από τις βασικές δυνάμεις που οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις στην πλατεία Ταχρίρ για την ανατροπή του Μουμπάραακ. Παραμένει βασικό οργάνωση αναφοράς των Αιγυπτίων αντικαθεστωτικών. Η μετάφραση έγινε από αγγλικό κείμενο, οπότε είναι κατανοητές οι όποιες νοηματικές χασμωδίες.

Ό,τι συνέβη χτες. όπου οι κεντρικές δυνάμεις ασφάλειας έδωσαν τέλος στο σιτ-ιν για τα Θύματα της Επανάστασης με βάναυσο τόπο και υπερβολική χρήση βίας (κάτι που αρνούμαστε με όλα τα μέσα), μάς γυρνάει πίσω στην εποχή πριν από την επανάσταση της 25ης Γενάρη (ΣτΜ όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στην Ταχρίρ), όταν απαγορεύονταν τα ειρηνικά σιτ-ιν και όλες οι πρακτικές ειρηνικής έκφρασης γνώμης.

Αλλά δεν εκπλαγήκαμε απ” ό,τι συμβαίνει γιατί είναι πολύ καθαρό ότι το καθεστώς Μουμπάρακ διατηρεί τον έλεγχο και δεν έχει πέσει, με εξαίρεση τον επικεφαλής του.

Σήμερα επαναλήφθηκε ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά με περισσότερη βία από τη στρατιωτική αστυνομία, μετά την ξαφνική επίθεση στην πλατεία, που είχε σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων από τη νεολαία της Επανάστασης που διαδήλωνε χτες.

Ακολούθησε η δήλωση χτες του στρατηγού Mohsen Fangary, που κατηγόρησε τους διαδηλωτές της πλατείας ότι είναι ναρκομανείς, καθοδηγούνται από ξένες δυνάμεις και θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα, πράγμα που μάς έκανε να πούμε ότι το χτες και το σήμερα είναι τα ίδια.

Οι ίδιες δηλώσεις χρησιμοποιούνταν από τον Μουμπάρακ και το καθεστώς του κατά τις πρώτες μέρες της Επανάστασης, αλλά και άλλοτε, από τον στρατηγό Ruwaini στις ψευδείς κατηγορίες του εναντίον του Κινήματος 6 Απρίλη και κατά της νεολαίας της Επανάστασης, κατηγορίες που αποδείχτηκαν ψευδείς μετά από την την αναφορά της ερευνητικής επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Έχει υπογραμμιστεί ότι η συνέχιση της διακυβέρνησης από το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) προκαλεί περαιτέρω σύγχυση και χειροτέρευση της κατάστασης στην Αίγυπτο .

Και με μια τόσο αδύναμη κυβέρνηση, που δεν αντανακλά την Επανάσταση και τα αιτήματά της, η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Γι” αυτό το Κίνημα της 6ης Απρίλη καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν το σιτ-ιν στην Ταχρίρ και τις διαμαρτυρίες σε όλες τις άλλες πλατείες της Αιγύπτου, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας:

1- Άμεση ανακήρυξη της ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, το πολύ μέχρι τον Απρίλη του 2012

2 – Άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Σαράφ.

3 – Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που θα εκπροσωπεί όλες τις δυνάμεις του έθνους, για να μπορέσει με τη βοήθεια όλων να διαχειριστεί την επόμενη φάση.

4 – Έναρξη έρευνας για όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ταχρίρ και διεξαγωγή δικών για όσους εμπλέκονται.

Ο Θεός σώζοι την Αίγυπτο και το λαό της.

Κίνημα 6 Απρίλη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares