αδωνις ceo

Το αφεντικό διατάζει να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε στο News247 τον Απρίλιο του 2023.

Το βίντεο έχει γίνει από χτες viral. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει προεκλογική επίσκεψη σε επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης της που τον συνοδεύει, βγάζει λόγο στους εργαζόμενους. Τους λέει ότι δεν έχουν επιλογή σε ό,τι αφορά την ψήφο τους γιατί αν δεν κυβερνηθεί η χώρα (δηλαδή αν δεν βγει η Νέα Δημοκρατία) θα κλείσουν ξανά οι τράπεζες και θα έλθει η καταστροφή. Ο ιδιοκτήτης τονίζει μάλιστα ότι ο ίδιος δεν είναι δημοκράτης -δεν νομίζω πάντως το είχε δώσει τέτοια εντύπωση… Από τη μεριά του ο Άδωνις, σπεύδει να πει ότι καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει, αφού βέβαια πρώτα άκουσε τον ιδιοκτήτη να δίνει εκλογική διαταγή απειλώντας και τερατολογώντας.

Τερατολογία…

Το viral βίντεο αποτελεί όχι την εξαίρεση αλλά την πιο ακραία εκδοχή του κανόνα. Η προεκλογική εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος στηρίζεται στην τερατολογία και τον παλαιοκομματισμό.

Από τη μια μεριά, εν έτει 2023 βασικό αντικείμενο της νεοδημοκρατικής ρητορείας είναι το… 2015. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και φίλος του Άδωνι είπε στην ουσία αυτό που επί μία εβδομάδα λέει όλη η Νέα Δημοκρατία και τα φιλικά της ΜΜΕ: Αν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία θα εφαρμόσει το σχέδιο του Βαρουφάκη και θα κλείσουν οι τράπεζες όπως το 2015. Από την Πόλη έρχομαι…

Οχτώ χρόνια μετά, τα ίδια και τα ίδια, λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Λες και ο Τσίπρας δεν εφάρμοσε μνημόνιο για να μείνει η χώρα από το ευρώ, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάστηκε γι’ αυτό το θέμα, λες και δεν δημιουργήθηκαν άλλα κόμματα από πρώην συριζαίους εξαιτίας αυτής της επιλογής, λες και η οικονομική κατάσταση της χώρα είναι ίδια με το 2015 -εκτός αν βλέπουν να έρχεται νέα χρεοκοπία και δεν μας το λένε.

Στον Τσίπρα μπορεί κανείς να καταμαρτυρήσει πολλά (το τελευταίο είναι η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά η δραχμή δεν είναι ένα από αυτά. Αυτού του είδους οι κατηγορίες ακυρώνουν οποιαδήποτε σοβαρή πολιτική συζήτηση. Όταν η τερατολογία καταλαμβάνει το δημόσιο διάλογο, δεν μένει χώρος για τα προγράμματα και τα επιχειρήματα.

…και παλαιοκομματισμός

Εκτός από την τερατολογία, το viral βίντεο αποτελεί την πιο ακραία έκφραση του παλαιοκομματισμού με τον οποίο πολιτεύεται το κυβερνών κόμμα. Είναι εξωφρενικό εν έτει 2023 υποψήφιος να απευθύνεται στους εργαζόμενους μαζί με τον εργοδότη, λες και είμαστε ακόμα στα πρώτα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια. Όπως επίσης είναι παλαιοκομματισμός οι παραπειστικές υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών χωρίς αναφορά στη διατήρηση της αγοραστικής δύναμης, οι κούφιες εξαγγελίες για δημόσια δωρεάν Υγεία όταν το ΕΣΥ ιδιωτικοποιείται και διαλύεται, η τροπολογία πάνω στην τροπολογία για τον Κασιδιάρη όταν κρίθηκε ότι το δικαστήριο δεν θα έβγαζε την επιδιωκόμενη απόφαση, οι κινήσεις αποστασίας και διάλυσης των πιο μικρών κομμάτων της γαλάζιας πολυκατοικίας, η προσπάθεια μετατροπής των εκλογών της 21ης Μαΐου σε οονεί πρώτο γύρω βουλευτικών εκλογών στη λογική αυτοδυναμία ή χάος. Γιατί η ουσία του παλαιοκομματισμού είναι η χειραγώγηση των συνειδήσεων και η παραβίαση των κανόνων της δημοκρατίας.

Αυτοί που υποσχέθηκαν νέο πολιτικό ήθος επιχειρούν να κερδίσουν τις εκλογές με όλα τα παλιά κόλπα του πολιτικαντισμού.

Γιάννης Αλμπάνης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares