Κίσινγκερ

Κίσινγκερ: Το καθαγιασμένο πρόσωπο της κτηνωδίας

Δημοσιεύτηκε στο News247 τον Δεκέμβριο του 2023.

Για τους περισσότερους ανθρώπους θα ήταν πολύ δύσκολο να συναναστραφούν έναν εγκληματία που δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και δεν έχει υποστεί καμία τιμωρία για αυτές. Πώς να κάνεις παρέα με έναν αμετανόητο δολοφόνο; Πολύ περισσότερο, πόσοι θα άκουγαν με μεγάλη προσοχή τις απόψεις ενός κατά συρροή εγκληματία; Ελάχιστοι…

Κι όμως αυτό που μοιάζει αδιανόητο στο πεδίο του μικρόκοσμου της καθημερινότητας μας, δεν συμβαίνει στον αστραφτερό κόσμο της μεγάλης πολιτικής, της πλανητικής ισχύος και του απέραντου πλούτου. Ο Χένρι Κίσινγκερ πέθανε όχι μόνο πλήρης ημερών στα 100, αλλά και πλήρης τιμών.

Και όμως… Ο «μάγος της διπλωματίας» διέπραξε εγκλήματα κατά των ανθρώπων και της ανθρωπότητας σε κλίμακα που υπερβαίνει κάθε κοινό μέτρο.

Τα εγκλήματα

Τα αφιερώματα του Τύπου στον Κίσινγκερ ανέφεραν τα πιο μεγάλα εγκλήματά του: Η μακροχρόνια παράταση του πολέμου στο Βιετνάμ με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων, ο άγριος βομβαρδισμός της Καμπότζης με τουλάχιστον 50.000 νεκρούς αμάχους, η στήριξη στην ινδονησιακή εισβολή στο Ανατολικό Τιμόρ με 100.000 νεκρούς, η στήριξη που έδωσε στο Πακιστάν να εισβάλει στο Ανατολικό Πακιστάν (Μπαγκλαντές) με 300.000 νεκρούς, η ενορχήστρωση του αιματοβαμμένου πραξικοπήματος στη Χιλή και οι αντιδημοκρατικές συνωμοσίες της CIA σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Στα δικά μας, ακόμα και αν οι Αμερικανοί δεν είχαν εγκρίνει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (πράγμα που μοιάζει απίθανο για τα δεδομένα της εποχής), δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του νησιού, ενώ τους ήταν πολύ εύκολο να το κάνουν.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα μαζικά εγκλήματα στα οποία ενεπλάκη ο Κίσινγκερ, και πασίγνωστα είναι και δεν αμφισβητούνται πια, αφού έχουν πιστοποιηθεί από τον αποχαρακτηρισμό σημαντικών απόρρητων αμερικανικών εγγράφων.

“Θα τον έδερνε μέχρι θανάτου”

Η Washington Post μάς θυμίζει τι είχε γράψει ο σπουδαιος Anthony Bourdain, σεφ και παρουσιαστής τηλεοπτικών σειρών για τις κουζίνες όλου του κόσμου: «Αν έχεις επισκεφτεί μια φορά την Καμπότζη, θες να σκοτώσεις στο ξύλο τον Κισινγκερ με τα γυμνά σου χέρια». Να σημειωθεί ότι οι «μυστικοί» βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στον Καμπότζη εκτός από φρικτά απάνθρωποι και τρομακτικά καταστροφικοί, παραβίαζαν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας αφού οι ΗΠΑ επισήμως δεν ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση με αυτήν τη φτωχή ασιατική χώρα.

Γιάννης Αλμπάνης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares